Archive for jaanuar, 2021

jaan. 29

Veisemaks – 600 g
Sibul – 300 g
Tomatipasta – 1 sl
Küüslauk – 2 küünt
Koriander – 20 g
Must purust pipar – 1/3 tl
Tšillipipar pulber – 1/3 tl
Sool – 10 g

Puhasta maks kelmetest ja läikivast kihist.
Sibulat peab olema pool maksa kogusest.
Praeme maks suurel tulel 4 min. ja võtame pannilt. Rasva valame ära. Uues rasvas praeme sibula madalal kuumusel, enne klaasistumist lisame maksa ja laseme 20 min. tasasel kuumusel haududa.
Lisame kõik ülejäänud ained ja hautame veel 10 min.
Lisame värsket maitserohelist, segame ja serveerime.

jaan. 29

Кana – 1 tk.
Sibul – 800 g
Тomati püree – 600 g
Küüslauk – 3-4 küünt
Värske koriander – 100 g
Basiiliku pulber – 5 g
Utskho suneli (lambalääts) – 1 sl kuhjaga
Koriander pulber – 1 sl kuhjaga
Suhkur – 1 sl
Vesi – 150 g
Sool 6 g, terav pipar, must pipar
______________________
Hea oleks teha suure kõrge raske panni peal.

Kana tükeldada 20 tükiks, praadida 3 min mõlemalt poolt.
Valada pannile vesi, mis aitab praadimisel tekkinud pruuni kihi lahustada ja jääb niiviisi toitu.
Sibul pannile ja 6 peal hautada 30 min. Seejärel peale kana tükid.
Tomatipüreele lisame basiiliku, sool, suhkur, koriander, suneli. Segame ühtlaselt kokku ja valame kanale peale. Hautada 6 peal 40 min.
Lülitame pliidi välja, siis lisame küüslaugu ja värske koriandri.
Kõige parem on süüa soendatult järgmisel päeval.