Archive for veebruar, 2021

veebr. 22

Keedetud keel

1 kg keelt
1 koorimata sibul
1 loorberileht
(seakeelele 1 l vee kohta 1 sl soola)
10 tera musta pipart

Pane keel suurde keedunõusse, kus külm vesi katab liha. Aja kiiresti keema ja lase 3-5 minutit ägedalt keeda. Pese keel voolava vee all hoolikalt puhtaks ning pane teise potti keevasse vette. Lisa poolitatud sibul ja maitseained. Hauta nõrgal kuumusel: seakeelt 1,5-2, veisekeelt 3-4 tundi. Umbes poole tunni pärast võta vürtsid välja.
Keel on küps, kui kõige paksemasse kohta torgatud puust varras läbib liha hõlpsasti. Tõsta liha lõikelauale ja lase enne koorimist 5 minutit jahtuda. NB! Jahtunud keelelt on tülikas nahka eemaldada. Tee keele alumisele pinnale pikisisselõige ja tõmba nahk maha; seakeelt tuleb mõnikord ka noaga kaapida. Pane puhastatud keel tagasi keeduvette, kuhu on lisatud soola. Jahuta.
Kohe pärast keetmist võib viiludeks lõigatud keelt serveerida koos kuuma valge kastmega.

Keelerull

1 suurem keedetud veisekeel
peent soola
Täidis:
200 g valgeid shampinjone
100 g pehmet võid
jahvatatud valget pipart
soola
1 dl pohli

Lõika keelest pikisuunaliselt võimalikult õhukesi viile. Lao need korrapäraselt toidukilele, nii et moodustub umbes 20×30 cm suurune ristkülik. Aja ülejäänud keeletükid koos seentega läbi hakklihamasina. Mikserda juurde või, maitsesta soola ja pipraga. Määri segu lihaümbrisele ja riputa pohlad ühtlaselt peale. Rulli võimalikult tihedalt kokku nagu rullbiskviit, paki kilesse ja hoia järgmise päevani külmkapis. Lõika viiludeks ja paku suupistena.

Keel tarretises

600-800 g keedetud keelt
Tarretis:
1 l kuuma vett + 2 heledat leemekuubikut
10 tl zhelatiinipulbrit
3 sl valget kuiva veini

Valmista keedunõus lihaleem. Jahuta ja eemalda pinnalt tahke jääk. Paisuta zhelatiin 2 dl jahtunud leemega, sulata kuumas veevannis, sega kokku ülejäänud vedelikuga. Kalla lameda anuma põhjale paar millimeetrit tarretiseleent, lase tarduda. Lao keeleviilud korrapäraste vahedega tarretisele, kaunista oliivirõngaste, konservmaisi, käharpeterselli, roheliste herneste, keeduporgandi viilude või poolitatud vutimunadega. Nirista ettevaatlikult üle vähese tarretiseleemega. Lase tarduda ja kata ülejäänud leemega. Serveeri külmlaual.

Keeletarretis Toscana moodi

1 kg keedetud keelt
0,5 dl peenestatud siledalehelist peterselli
0,5 dl tükkideks lõigatud päikeses kuivatatud tomatite õlihoidist
1 dl kivita musti ja/või paprikatäidisega rohelisi oliive
0,5 dl väikesi kappareid soolvees
purustatud musta pipart
5 dl külma heledat lihaleent
5 tl zhelatiini

Kasuta leemeks keele keeduvett, mille pinnalt eemalda tahked osad. Lõika jahtunud keel sentimeetristeks kuubikuteks. Sega juurde peenestatud maitseürt, tomatihoidis ja oliivid ning terved kapparid. Maitsesta pipraga, sega hästi läbi. Vooderda umbes 1,5 liitrise mahuga piklik vorm toidukilega, kalla segu vormi ning pane kohe külma. Paisuta zhelatiin 1 dl leemega, sulata kuumas veevannis, sega ülejäänud leemega ning pane külmkappi. Kui lahuse konsistents muutub lahtikloppimata munavalge taoliseks, on õige aeg lahus vormi kallata. Sel viisl talitades tarretub zhelatiinilahus kiiresti, jõudmata toiduainetesse imenduda. Nii ei muutu need sitkeks. Tõsta kileservad roa peale ning lase järgmise päevani külmkapis tarretuda. Serveeri külmlaual.

Friteeritud keel

0,5 kg keedetud keelt
Marinaad:
3 sl õli
1 sl valget veiniäädikat
purustatud musta pipart
Fritüürtainas:
3 dl jahu
0,5 tl soola
2 muna
2 dl heledat õlut
0,5 tl paprikapulbrit

Sega tainas, jäta vähemalt tunniks seisma. Lõika seakeel ristikiudu viiludeks, veisekeel esmalt viiludeks, seejärel jämedamateks kangikesteks. Kalla üle õlist, äädikast ja piprast segatud vinegrettkastmega, lase 30 minutit maitsestuda. Kasta viilud varda otsas ükshaaval tainasse ja keeda kuumas õlis krõbedaks.

Ülepraetud keel

0,5 kg keedetud keelt
2 sl magedat võid
1 muna
soola
purustatud musta või valget pipart
jämedat jahvatatud riivsaia

Lõika keel paksemateks viiludeks, kasta esmalt lahtiklopitud, soola ja pipraga maitsestatud munasse, seejärel riivsaiasse. Prae võis keskmisel kuumusel mõlemalt poolt kuldpruuniks. Serveeri praetud kartulite ning köögiviljasalatiga.

Keel magushapus kastmes

600 g keedetud keelt
1 suurem sibul
0,5 dl õli + 0,5 dl vett
5 dl kuuma vett + 1 lihaleemekuubik
0,5 dl purustatud kräkkerküpsiseid
0,5 dl õunaäädikat või valget veiniäädikat
1 tl soola
2 sl tumedaid seemneteta rosinaid
0,5 dl pruuni suhkrut
1 väike sidrun

Lõika sibul tükikesteks ja hauta sügaval pannil vee ja õli segus pehmeks (8-10 minutit). Lisa vesi, pudendatud leemekuubikud ja küpsisepuru ning seejärel äädikas, suhkur, sool ja rosinad. Lase keema tõusta ja mõni minut vaikselt haududa. Lõika keel 1-1,5 cm paksusteks viiludeks, pane pannile ning sega kastmega läbi. Seejärel sea lõigud pannile ühe kihina ja kata iga viil õhukese sidruniviiluga. Kata pann kaanega, reguleeri kuumus madalaks ning hoia vaevalt keevana 15 minutit. Serveeri kohe koos friikartulite või keedetud riisiga.

Keelesalat vinegrettkastmega

0,5 kg keedetud keelt
2 porgandit
1 sellerivars
2 kana- või 6 vutimuna
1 pott jääsalatit
Kaste:
5 sl head toiduõli
5 sl õunaäädikat
3 sl vett
2 tl pruuni suhkrut
1 napp tl soola

Lahusta sool ja suhkur vees või äädikas, seejärel vispelda kõik ained kokku. Lõika keel ribadeks ja pane kastmesse maitsestuma. Lõika keedetud kanamunad sektoriteks, vutimunad pooleks. Tükelda porgand ja keeda paar minutit, seejärel jahuta rohke külma veega ja nõruta. Lõika ka seller samasugusteks pulgakesteks. Kata salatitükkidega madal vaagen, millele lao rühmadena ülejäänud salatiained. Nirista siksakkidena peale kaste.

veebr. 11

– värske kapsas 1/2
– porgand 2 tk
– sibul suurem 1 tk
– peet 1 tk
– tsillipiprakaun 1/2 tk
– äädikas 9% 1/4 klaas
– sool 1/2 sl
– suhkur 3 sl
– õli 1/3 klaas
– loorberileht
– küüslauk 1 küüs
– vesi 1,5 klaas
– marineerida 2 ööpäeva

veebr. 11

150g värske kapsas
2 mustvee värsket kurki
1sl mintai kalamari

veebr. 05

Minu tehtud: 4 portsu

Kana – 2 koiba
Vesi – 1,4 liitrit
Sibul – 2 tk.
Küüslauk – 2 küünt
Jahu – 3 supilusikatäit mitte kuhjaga
Muna – 1 tk.
Sidrun – poole sidruni mahl
Petersell
Jahvatatud must pipar – maitse järgi
Või – ​​50 gr. sibula praadimiseks
Sool – 18 gr 1,5tl
Loorberileht

  1. samm
    lõikan poolkoiva kintsu otsast lahti ja panen külma vette keema 40min. Tõstan välja, veidi jahutan ja eemaldan lihatükid. Kõik ülejäänu läheb kurnatud vette tagasi ja keedan veel 1,5h puljongiks, lisan loorberilehe.
  2. samm
    samal ajal tükeldan sibula, küüslaugu ja praen peenestatud lihatükid kergelt üle
  3. samm Plaat 5
    kui puljong hakkab valmis saama, praen sibulad võis üsna kuldseks, lisan jahu ja praen segades kuivamiseni. Valan kulbitäie puljongit pannile ja kuumutan vedela massi saavutamiseni.
  4. samm Plaat 5
    panni sisu valan potti puljongi sisse ja segan kuni kõik tükid lahustuvad.
    maitsestan soola ja pipraga ja sidrunimahlaga ja peterselliga. lisan kanaliha
  5. samm
    klopin muna kausis ühtlaseks ja valan õrnalt niristades, mitte segades puljongisse. lülitan plaadi välja ja lasen 10min seista

Kana – 1 tk.
Vesi – 2 liitrit
Sibul – 2 tk.
Küüslauk – 2 nelki
Jahu – 2 supilusikatäit ülaosaga
Munad – 2 tk.
Äädikas 5% – 2 supilusikatäit
Petersell
Jahvatatud must pipar – maitse järgi
Või – ​​50 gr.
Sool – 18 gr

Samm 1
Vala kastrulis kana peale 2 liitrit külma vett ja aseta keskmisele kuumusele. Kui vesi keeb, vähendage kuumust ja koorige vaht maha. Lisage porgand ja teised kõõgiviljad. Küpseta kuni 1.5 tund või kauem pehmeks.

  1. samm
    Kui kana on küps, pane see tassi ja lase jahtuda. Lõika sibul väikesteks kuubikuteks, sulata või pannil, pane sibul ja prae keskmisel kuumusel kuldpruuniks 10 minutit. Lisage valmistatud sibul minimaalse kuumusega keeva puljongini.
  2. samm
    Haki cilantro ja lisa see ka puljongisse. Valage paar kulbitäit puljongit eraldi kaussi, laske veidi jahtuda, seejärel lahustage selles jahu tükkideta läga saamiseks ja valage pidevalt segades uuesti pannile.
  3. samm
    Lõigake jahtunud kana väikesteks korralikeks tükkideks ja pange puljong, kergelt kuumust suurendades, keetke, vähendage uuesti kuumust. Maitsesta soola ja pipraga.
  4. samm
    Hõõru munakollased lusikaga kaussi, vala seejärel äädikas ja sega ühtlaseks massiks. Kurna safrani infusioon läbi marli. Vala see mullitavasse puljongisse. Lisage munasegu ettevaatlikult, samal ajal pidevalt kahvli või vispliga segades. Vala chikhirtma sügavatesse kaussidesse ja serveeri kuumalt.
https://www.russianfood.com/recipes/recipe.php?rid=137856

Teine variant on siin youtubes: https://www.youtube.com/watch?v=biXlbyu9pfs

Пошаговый фото рецептЧихиртма (куриный суп по-грузински)

Фото приготовления рецепта: Чихиртма (куриный суп по-грузински) - шаг №1

Подготавливаем для грузинского супа из курицы нужные ингредиенты.

Фото приготовления рецепта: Чихиртма (куриный суп по-грузински) - шаг №2

Как приготовить чихиртму из курицы (суп по-грузински):

Курицу нарезаем на куски, которые ставим вариться. В процессе варки курицу приправить солью. Готовое куриное мясо извлекаем из кастрюли и остужаем.

Фото приготовления рецепта: Чихиртма (куриный суп по-грузински) - шаг №3

Очищаем одну луковицу. Мелко нарезаем ее и отправляем для легкой пассеровки в растительное масло.

Фото приготовления рецепта: Чихиртма (куриный суп по-грузински) - шаг №4

Куриные яйца разбиваем в миску. Взбиваем их венчиком, в процессе добавляем сок половинки лимона.

Фото приготовления рецепта: Чихиртма (куриный суп по-грузински) - шаг №5

Тем временем пассерованный репчатый лук перекладываем в миску. Далее обжариваем на сухой сковороде муку. (Важно не перегреть муку, чтобы ее цвет не изменился.)

Фото приготовления рецепта: Чихиртма (куриный суп по-грузински) - шаг №6

В муку вливаем стакан куриного бульона. Перемешиваем ингредиенты венчиком до исчезновения комочков.

Фото приготовления рецепта: Чихиртма (куриный суп по-грузински) - шаг №7

Кастрюлю снимаем с огня. Перекладываем в куриный бульон обжаренный лук и муку. Возвращаем кастрюлю на плиту, провариваем суп минут 5.

Фото приготовления рецепта: Чихиртма (куриный суп по-грузински) - шаг №8

Можно теперь влить взбитые с лимонным соком яйца. Ингредиенты перемешиваем, по необходимости присаливаем. Как только чихиртма закипит, снимаем ее с огня.

Фото приготовления рецепта: Чихиртма (куриный суп по-грузински) - шаг №9

Куриное мясо отделяем от костей. Выкладываем в тарелку горкой куриное мясо.

Фото приготовления рецепта: Чихиртма (куриный суп по-грузински) - шаг №10

Сверху наливаем суп.
Чихиртма из курицы по-грузински готова.

Фото приготовления рецепта: Чихиртма (куриный суп по-грузински) - шаг №11

Готовую чихиртму по-грузински украшаем долькой лимона и измельченной зеленью.

veebr. 05

hunnik peterselli (30g), hakitud
hunnik koriandrit (30g), hakitud
5-6 küüslauguküünt, hakitud
500 ml toidukoor 20-22% rasva
½ tl khmeli-suneli vürtsi (vajalik)
1 kana
sool pipar,
taimeõli

1) Kaste: hakkige petersell, cilantro, küüslauk ja valage peale koor. Maitsesta soola, pipra ja khmeli-suneliga.
2) Lõika kana 4 tükiks. Eemaldage tarbetu nahk, rasv ja kondid (valikuline). Maitsesta soola ja pipraga. Võite ka kana veidi võita, nii et see küpseks ühtlaselt. Määri vähese taimeõliga (siis ei pea õli pannile panema). Kuumutage suur pann / pann, lisage kana ja küpseta keskmisel ja kõrgel kuumusel umbes 4-5 minutit mõlemalt poolt kuldpruuniks (seda ei pea tegema). Tõsta ahjuvormi. Kõige peale kaste ja küpseta eelsoojendatud ahjus 180–190 C umbes 25–30 minutit.