Tškmeruli

hunnik peterselli (30g), hakitud
hunnik koriandrit (30g), hakitud
5-6 küüslauguküünt, hakitud
500 ml toidukoor 20-22% rasva
½ tl khmeli-suneli vürtsi (vajalik)
1 kana
sool pipar,
taimeõli

1) Kaste: tükeldage petersell, cilantro, küüslauk, lisage koor. Maitsesta soola, pipra ja khmeli-suneliga.
2) Lõika kana 4 tükiks. Eemaldage tarbetu nahk, rasv ja kondid (valikuline). Maitsesta soola ja pipraga. Võite ka kana veidi võita, nii et see küpseks ühtlaselt. Määri vähese taimeõliga (siis ei pea õli pannile panema). Kuumutage suur pann / pann, lisage kana ja küpseta keskmisel ja kõrgel kuumusel umbes 4-5 minutit mõlemalt poolt kuldpruuniks (seda ei pea tegema). Tõsta ahjuvormi, valage peale kaste ja küpseta eelsoojendatud ahjus 180–190 C umbes 25–30 minutit.